Maisema muuttui

In Arki saaressa, Jäätilanne, Luontobongaus, Talvi by saaressa6 Comments

Eilen kävin kuvaamassa aivan superkaunista kuuta. Rannalla kuului aikamoinen ritinä ja ratina kun jää liikkui. Otin sitä jopa nauhalle, mutta en nyt lataa sitä tänne, koska ei se Lumiaan niiiin hyvin kuulunut. Olen toki itse kuunnellut videon pari kertaa ja pakottanut Jaakon ihastelemaan jään ääniä. Minulla on kuitenkin pieni aavistus, että laajemmin ei kiinnosta tuijotella mustaa videota ja korva tarkkana ihmetellä kuuluuko ritinää vai ei. Joten mielummin kuva-antia aamukävelyltä, ritinästä muodostui kivien ympärille jäätaideteoksia.

WP_20140317_019

1

WP_20140318_012

2

WP_20140317_023

3

Aamujää

Olemme siirtyneet kulkemaan taas kelkalla. Jaakko kävi testaamassa kuinka paksua juuri jäätynyt jää on, mutta sinne ei parane vielä mennä.

WP_20140318_020

Joutsenet nukkuivat kivien luona jään paukuttelusta huolimatta.

Valkoinen kotiintulo

Kotiin tullessa maisema olikin aivan toisenlainen! Ei näkynyt aurinkoa, mutta valkoista näkyi sitäkin enemmän. Onneksi vanhan ja uuden jään raja erottui joten kuten. Kauempaa jo näkyi pikkusaaren päässä jälkiä. Kuka ihmeen pölkkypää on kompastellut melkein suoraan sulaan veteen pikkusaaren eteen? Lähempänä selvisi kuka oli käynyt etsimässä avovettä.

WP_20140318_055

Sehän on joutsen! Siskoni mukaan joutseno. Koittakaapa sanoa isoja valkoisia pari kertaa joutsenoiksi ja huomaatte, että muuta ette osaa enää sanoakaan. (Saman siskon vuoksi kutsun nykyään aivan sujuvasti kiinteistöporhoja
kiinteistöpörhöiksi.)

WP_20140318_057

Kiitorata oli ollut laskua varten turhan liukas ja lintu oli mennyt pyrstöllään hyvän matkaa.

0

Comments

 1. Huikeita jäämonumentteja ja joutsenon kiitorata! Joutseno -niminen paikkakunta muuten on Lappeenrannan suunnalla, Imatran suunnalla tarkemmin…
  Winter again täällä Keski-Suomessa ja muuan hiihtohullu odottaa vielä pääsyä metsäladuille…jäällä täytynyt hiihtää enimmäkseen tähän asti.

  1. Jeps, Joutseno on tuttu ja siitä se koko läppä lienee lähtenyt. 😉

   Vai vielä laduille! Aika toiveikasta, vai onko siellä niin paljon lunta? Me ehdittiin viedä retkiluistimetkin varastoon ja odotettiin innolla busterin laskua vesille. No, eiköhän se kevätkin kohta ja niin edelleen… 🙂

   1. Täällä SM-hiihdot tulevana viikonloppuna ja kun ne on ohi, niin tämä mimmi säntää heti laduille…ainakin kolmen kilsan ladun ovat saaneet tehtyä tähän mennessä ja tänään tuli taivaalta lisää oikeata lunta 😀

   1. Lumi tuli ja heti perään heitti vesisateen… 🙁
    Kisailijat ovat kehuneet latuja,, joten eiköhän ainakin alkuviikosta pääse hiihtämään…
    Sukset odottelevat kattoboksissa, tiistai-illan vapaa-anomus meni mieheltä läpi…töistä suoraan hurautan stadionin tuntumaan ja sitten hiihdän niin, että tuntuu ainakin loppuviikon lihastenpaikoissa… 😀

Jätä terveiset saareen!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.