SUPia mä metsästän…

In Grenada, Purjehdus, Suppailu by saaressa

Ja se on muuten vaikeata! Olimme alkaneet mieliä standuppaddleboardia jo St Lucialla, mutta eihän siellä sellaista myyty. SUP ratkaisisi parikin asiaa. (Seuraa järkiperusteluita, joiden avulla oikeutamme itsemme ostamaan täysin fiilispohjalta jotain ehkä vähän liian kallista.) Ensinnäkin sen avulla voisi huolehtia kunnosta näissä laguuneissa, joissa ei paljon lenkille pääse. Kuntoilu on aina tärkeää ja tällä perusteella voikin ostaa melkein mitä vain. Toisekseen meillä on vain yksi dinghy, joten jos vaikkapa haluamme liikkua eri aikoihin, niin SUPilla pääsee ankkuroidusta veneestä rantaan sekä retkille mielenkiintoisiin paikkoihin. Ja SUPillahan on valtavasti jatkokäyttöäkin, koska aiomme käyttää sitä vähän väliä kotona Suomessa.

Seuraavan kerran pääsemme lähelle SUPia Union Islandilla, jossa näemme pumpattavan SUPin purjevenevuokraamon seinällä. Ei, se ei ole myynnissä. Mutta myyjä saattaa tietää jonkun, joka tietää jonkun, joka saisi meille SUPin lähetettyä laivalla Carriacoulle huomiseksi Grenadasta. Kuulostaa liian sattumanvaraiselta ja päätämme odottaa Grenadaan, jossa niitä lautoja olisi ilmeisesti ihan kaupassa.

Uuden vuoden jälkeen ryntäämme IslandWaterWorld-venekauppaan katsomaan paikan SUPeja, jotka ovat sopivasti myös alennuksessa! Hieno homma, yksi kolmesta vaihtoehdosta on jopa mieleinen. Ainoa hankaluus on, että myyjällä ei ole ainuttakaan melaa. ”Ehkä ensi viikolla saisin melan.” Aha, no kiva, me olemme silloin jo lähteneet. No, seuraavaksi yritämme BudgetMarinaa. Siellä pitäisi olla myynnissä SUPeja. Ja niin onkin. Hienomman, valkosinisen, laudan kyljessä on lappu ”SOLD”, mutta varastosta saattaa löytyä vielä yksi kappale. Odotamme jännityksellä ja kohta myyjä tulee kertomaan, että juuri haluamamme lauta seisoo varastossa, ”Pistetäänkö pakettiin? Ai niin, mutta yksi pikkuongelma on, melaa ei ole”. Viimeinen mela oli myyty aamulla. Jengi hei, hoitakaa nyt niitä meloja kauppoihin, ei sillä supilla muuten mitään tee! Myyjällä on meille kuitenkin hyvä vinkki. Paikallisen ostarin surffikaupassa on taatusti myynnissä meloja.

Löydämme surffikaupan ja siellä on tosiaan myynnissä mela. Mutta se myydään vain pakettina vähän turhan kalliin SUPin kanssa. Ja ei, mitenkään ei voi myydä erikseen. Ja kyseessä on kaupan ainoa SUP-paketti, mitään muuta ei ole. Tinkaamme hintaa ja pidämme neuvonpitoa. Seuraa lisää järkisyitä, joiden perusteella ostos kannattaa ehkä tehdä. Ja onhan se tosi paljon kauniimpi kuin muut näkemämme SUPit. Niin ja tosiaan ainoa koko Etelä-Karibialla, jossa melakin kuuluu kauppaan! Seuraa lisää järkisyitä, SUPista tulee jopa turvallisuusväline. Jaakko on aina halunnut uida matkauintia ja maalailee pitkiä uintiretkiä, jossa minä suppailen vieressä. Nyökyttelen, että kyllä näin on, tärkeä ostos.

Kävelemme kaupasta ulos 10,6 jalkaa pitkä lauta kainalossa ja luottokortti aikaisempaa kevyempänä. Terveisiä vain keulagastillemme Villelle, tämäkin on sitten siellä keulassa Atlantin paluuylityksellä! Ville oli etukäteen tosi riemuissaan, kun kuuli, että keulaan on tulossa mahdollisesti vielä lisärojua… Jos muutan haluat lukea lisää Villen kuulumisista, hän aloitti kirjoittamaan blogia Intiasta, jossa hän opiskelee tällä hetkellä. Blogi löytyy täältä. Keväällä Ville palaa meidän miehistöön puolentoista kuukauden ajaksi.

Niin hymyillen tullaan rantaan pieneltä kierrokselta, että Hangon keksi jää kakkoseksi!

Niin hymyillen tullaan rantaan pieneltä kierrokselta, että Hangon keksi jää kakkoseksi!

Perheet Forsman-Kanerva + Willför ovat saapuneet Karibialle. Jusa kyyditsee Matiasta ja Joshuaa SUPilla. Hetkisen kuluttua laudasta roikkuu myös paikallinen vahvistus.

Perheet Forsman-Kanerva + Willför ovat saapuneet Karibialle. Jusa kyyditsee Matiasta ja Joshuaa SUPilla. Hetkisen kuluttua laudasta roikkuu myös paikallinen vahvistus.

Katja on suppaillut meistä eniten ja saamme häneltä hyvän tekniikkabriiffin

Katja on suppaillut meistä eniten ja saamme häneltä hyvän tekniikkabriiffin

Viikon päästä Mustiquella Jaakko esittelee päälläseisontaa. Oikeasti Jaakko oli ihan suorassa, mutta nappasin kuvan vähän liian aikaisin. Meikäläisen taidonnäyte on kansikuvassa.

Viikon päästä Mustiquella Jaakko esittelee päälläseisontaa. Oikeasti Jaakko oli ihan suorassa, mutta nappasin kuvan vähän liian aikaisin. Meikäläisen taidonnäyte on kansikuvassa.

0