Vauhtia sinne jään päälle!

In Borderterrieri, Jäätilanne, Mönkijä by saaressa

Iltasella nappasin koirat ja kairan mukaan ja lähdimme mittailemaan jään paksuutta. Huomasitteko muuten, että Suomen Retkiluistelijat varoittivat vielä pari päivää sitten heikoista jäistä? Jäälle satanut lumi on toiminut niin tehokkaana eristeenä, että paikoittain jää voi olla todella ohutta. Joten be careful out there!

Me olemme jo pari viikkoa kulkeneet jäällä vailla huolia, joten ensimmäisen reiän kohdalla kävi niin kuin arvelinkin. Yli 20 cm jäätä, ennen kuin kaira solahti veteen. Samoin kauempana toisen reiän kohdalla. Kolmannen kairasin kohtaan, jossa on vähän virtaa ja joka sulaa aina keväällä ensimmäisenä. Sain yllättyä, että jää oli siellä vähintään sen samat 20 cm paksua. Loistavaa!

Sompa etsi ahkerasti erilaisia aarteita lumesta.

Sompa etsi ahkerasti erilaisia aarteita lumesta.

Oli minulla ihan syykin käydä tarkistelemassa jään paksuutta. Ja se syy oli juuri tulossa kohti saarta! Jään paksuuden osalta pystyin näyttämään vihreää valoa.

No mikä sieltä pilkistää ja aikoo jäälle...

No mikä sieltä pilkistää ja aikoo jäälle…

Sehän on mönkijä!

Sehän on mönkijä!

MÖNKKÄRI TULI KYLÄÄN!

Olen kaksi vuotta nauranut Jaakon haaveille ostaa mönkkäri. Mihin ihmeeseen sitäkin tarvittaisin, todella pöljä vehje. Niinpä kun saimme tilaisuuden ottaa testikäyttöön ystävämme firmasta mönkijän, niin arvaatte varmaan kumpi meistä oli niin innoissaan, ettei meinannut paikallaan pysyä? Ja kumpi hymyili vähän vinosti pikkupoikamaiselle innolle ja niille kaikille ideoille, kuinka mönkijällä kuljetettaisiin halkoja (ne kaikki 40 metriä), kasvimaan multia (no tätä kyllä kannatan) ja puutavaraa.

Kun mönkkäri saapui illansuussa, päätimme heti ajaa testikierrokset. Jaakko testaili auraukset ja kaikki asialliset hommat. Kun tuli minun vuoro kokeilla, päätin painaa kaasua vähän kovempaa. Ja sehän lähti! Takapenkiltä kuului vain, että voisitko nostaa sen auran, jos et meinaa ajaa asiallisesti. Aura ylös ja muutama lyhyt vauhtipätkä. (Okei, tiedän että näillä pääsee varmaan aika paljon kovempaakin, mutta en ole koskaan ajanut mönkijää tai kelkkaa, niin olihan se nyt siistiä minunkin vauhdilla!) Muutama sladitus ja nyt se nauru lähti minulta. Luulen, että takapenkillä hymyiltiin sitä vinoa hymyä ja mietittiin kuinka paljon helpommaksi tulevaisuuden ostopäätös saattoi juuri muuttua…

Veikkaan että tästä intoillaan lisää viikonlopun aikana!

Oli muuten aika helppoa aurata luistinrata auki.

Oli muuten aika helppoa aurata luistinrata auki.

0