Tavara liikkuu ja jää heikkenee

In Arki saaressa, Jäätilanne, Kevät, Luontobongaus by saaressa

Kävimme sunnuntaina hakemassa laatikkokauppa Ikeasta pienen hyllyn makuuhuoneeseen. Kirjat ja muut tarvitsevat oman paikan, mutta sunnuntain myrskytuuli ja sen jään päälle nostama vesi esti suunnitelmat viedä pikkuhylly saareen. Yöllä oli ilmeisesti pikkupakkasia ja aamulla pääsimme roudaus-hommiin ennen töihin menoa. Talven aikana ykköskulkuvälineeksi on noussut potkukelkka. Se on vikkelä ja jakaa painoa isommalle alueelle. Pulkka on tavaran liikuttamiseen aivan ehdoton, eipä käynyt mielessä vuosi sitten, että tulen käyttämään pulkkaa muuhun kuin laskiaisriehaan…

WP_20140310_016

 

Joutsenia oli tullut lisää mestoille ja myöskin avovettä. Oli pakko käydä kuvaamassa kevään ekat megalinnut, vaikka itse asiassa en ole mikään niin hurjan innokas joutsen-fani. Ne ovat aika ilkeitä lintuja. Mutta kauniita ja onhan siinä sellaista kansallisromantiikkaa, jota saaristossa ”kuuluu” kuvata…!

WP_20140310_024

Kovin Lähelle ei voinut mennä kuvaamaan, kivien ympärillä on virtaa, joka avaa vedet.

WP_20140310_003

 

Jäät vähenee

Illalla kotiintulo olikin asteen hankalampaa. Mantereen puolen rannasta oli jäät aika heikossa kunnossa ja tässä joutuu kyllä kohta miettimään, että miten täältä tullaan töihin ja kotiin. Tuo lautakasa kuvassa on siis helpottamassa menoa laiturille. Toimi jäällä, ei toimi enää.
WP_20140310_008

Ja kulkua taitaa joutua miettimään heti, ei kohta. Mulla on loppuviikosta reissuhommia ja tulen vasta lauantaina takaisin. Mutta jotenkin pitäisi vielä kahtena päivänä päästä töihin. Täytyy pitää iltapohdinta ja miettiä pitäisikö mennä kelirikon ajaksi evakkoon maihin. Peliliikkeet pitää tosin päättää heti, koska koirien roudaaminen pitää tapahtua turvallisesti. Tuolla rannassa on kuitenkin niin matalaa, että jos jää ei kestä, niin koirat voi kuljettaa sylissä maihin. Sitten kun jää ei kestä siellä missä jalat ei ylety pohjaan, niin koirien liikuttelu ei enää onnistu. Tai sitten Jaakko jää saareen koirien kanssa ja liikkuu maihin miten liikkuu tai tekee etätöitä.

Hmm… Täytyy ottaa pienet neuvoa antavat lakritsijäätelöt!

WP_20140310_018

Nopein ratkaisu turvalliseen ylitykseen löytyi takapihalta. Ruuvattiin pari finnfoamia yhteen ja kappas, meillä on ihmisen pitävä lautta! (Huom. ei koirien kuljetukseen, jos joku koiraystävä ehti huolestua!)

0